Thijs Goverde met rood t-shirt met de tekst: Reading is Sexy
<<

De schmink is fantástisch

Er gebeurde niets bijzonders. We werden niet herkend, we werden niet opgepakt. Ons vliegtuig werd niet toevallig net gekaapt door een bende boeven die niet eens wisten dat de Donderkat aan boord was (maar die daar tot hun spijt snel achter zouden komen.
Niets.
Maar bij de overstap in Nieuw Zeeland ging het helemaal mis.
Niet dat er toevallig een bende boeven bezig was het vliegveld te overvallen, hoor. En we werden ook niet opgepakt, want we werden nog steeds niet herkend.
'Die schmink van jou werkt fantástisch,' fluisterde papa tegen mama terwijl twee meneren van de douane met elkaar overlegden over onze paspoorten.
'Loormons?' zei de ene fronsend 'Dat klinkt niet bepaald Vanuatuus!'
'Het komt me wel bekend voor, dat Loormons,' peinsde de ander. 'Maar waarvan? Laten we even in de computer kijken, Tom.'
Ze keken in de computer, terwijl de rij achter ons langer en langer werd. In de computer stond niets over een familie Loormons, natuurlijk.
'Oooh!' riep de ene. 'Ik weet het alweer, Dick! Die naam doet met denken aan de familie Laarmans. Met aas in plaats van oos. Hier, kijk maar.' Hij typte de naam Laarmans in en wees op het schermpje.
'Verhip Tom, inderdaad! En die zijn ook met z'n vijven...'
'Wat denk je Dick, moeten we de baas erbij halen?'
'Nee, natuurlijk niet, mafketel, deze mensen zien er toch heel anders uit! En deze paspoorten zijn echt, dat zie ik zo. Trouwens, de baas doet op dit moment zijn middagdutje en alleen iemand, die genoeg heeft van het leven, komt tussen Harry en zijn middagdutje. Loop maar door, mensen.' Hij gaf ons onze paspoorten terug.
'Had ik al gezegd dat die schmink van jou fantástisch is?' vroeg papa.
'Jazeker schat. En je hebt volkomen gelijk. Had ik al gezegd dat de naam Loormons echt heel, heel heel dom gekozen is?'
'Al zeker een kwartier niet meer,' zuchtte papa, 'maar daarvóór wel een keer of twee, drie. Vier. Honderd. En ook jij hebt volkomen gelijk, dat blijkt maar weer. Nou ja, gelukkig is alles goed gegaan.'En precies op dat moment ging het mis.
Gaby werd herkend.
Niet als Gaby, want de schmink was fantastisch.
Nee, ze werd herkend als iemand die ze niet was.
Ze was nog steeds geschminkt als die super-populaire zanger, en opeens begonnen in de rij naast ons twee dertienjarige meisjes keihard te gillen.

Thijs is vandaag

Online
Offline,
want ik ben coole filmpjes aan het opnemen