Thijs Goverde met rood t-shirt met de tekst: Reading is Sexy
<<

De puppymoordenaar van New Orleans

We begonnen.
Ik zat op het puntje van mijn stoel. Had mama een plan? Had ze zich expres laten arresteren om een of ander trucje uit te halen? Zou er binnenkort een bom afgaan?
Of zou ze vertrouwen op mr. Woordkramer? De advocaat stond bekend als een van de allersluwste pleiters ter wereld. Misschien wel de allersluwste. Hoewel er ook mensen waren die zeiden dat een andere advocaat, mr. Jaggers, echt de aller-allersluwste was. Die Jaggers stond bekend als 'Gewetenloze Willem' omdat hij zelfs de allergrootste schurken hielp om hun verdiende straffen te ontlopen.
Er was bijvoorbeeld het geval van 'De puppymoordenaar van New Orleans', de schurk die een heel asiel uitmoordde: katten, honden, papegaaien, noem maar op, jong en oud, en niet in de laatste plaats eht lieve gezin dat voor al die zielige dieren zorgde.  De Puppymoordenaar  werd temidden van het bloedbad aangetroffen door de politie. Hij had een rokend machinegeweer in zijn hand en zei: 'Ik heb ze allemaal doodgemaakt. Ik ben een slcht mens, neem me mee en straf me.' Gewetenloze Willem had deze schruk verdedigd in de rechtbank, en het eind van het liedje was dat de Puppymoordenaar als een vrij man de rechtbank uit kon wandelen. Niet alleen dat, maar  de politieman die hem gearresteerd had moest hem zelfs een schadevergoeding betalen!
Overigens werd de Puppymoordenaar, zodra hij een voet buiten de rechtbank zette, door een woedende menigte doodgeslagen. De hele menigte werd gearresteerd, en het was Gewetenloze Willem die hen vrij wist te pleiten. De rechter kon niet anders dan toegeven dat de menigte terecht woedend was geweest vanwege de monsterlijke gerechtelijke dwaling die de Puppymoordenaar zijn vrijheid had gegeven.
Ja, Gewetenloze Willem was misschien nog wel sluwer dan Mr. Woordkramer.
Daarom was het ook zo jammer dat hij vlak bij ons zat in de rechtbank, naast een breed grijnzende meneer Dogger.

Thijs is vandaag

Online
Offline,
want ik ben coole filmpjes aan het opnemen